AKTUALIZACE KE KONÁNÍ BISFED TURNAJŮ

S ohledem na vývoj pandemie se hlavní výbor Mezinárodní federace BISFed rozhodl zrušit níže uvedené Světové poháry, které byly plánovány na příští rok 2021. Mezinárodní federace dále uveřejnila nové aktualizace týkající se konání budoucích turnajů.

Vývoj pandemie je v Mezinárodní federaci pečlivě sledován a přestože se začíná v některých částech světa s vakcinací, není jisté, kdy bude opět bezpečné pořádat mezinárodní turnaje. BISFed dále uvedl, že rušit mezinárodní turnaje je těžké rozhodnutí a věří v porozumění členských národních organizací.

Zrušené Světové poháry:

  • BISFed 2021 Laval Boccia World Open - duben

  • BISFed 2021 Chinese Taipei World Open - 27. května až 3. června

Aktualizace ohledně konání ostatních mezinárodních turnajů:

V případě, že to bude možné, bude se konat Světový pohár v Povoa v červenci 2021. Herní místa budou prioritně přidělena sportovcům, kteří jsou kvalifikováni na LPH a sportovcům, kteří čekají na příležitost získat klasifikační status v souvislosti s účastí na LPH.

Nadále se pokračuje v přípravách paralympijských her v Tokiu. Místo a časový program boccia turnaje by měli zůstat stejné a zápasy budou vysílány v přímém přenosu.

Ke konci roku 2021 jsou plánována regionální Mistrovství (Mistrovství Evropy). Na těchto turnajích bude možné získat přímou kvalifikaci na Mistrovství světa 2022. Místo, kde se bude konat tento prestižní turnaj by mělo být vyhlášeno v lednu 2021.