BISFed kurz na FTVS UK: WORLD BOCCIA COACH LEVEL 1

Pod záštitou Českého paralympijského výboru jsme pořádali společně s Fakultou Univerzity Karlovy v Praze (katedra zdravotní tělesné výchovy a tělovýchovného lékařství) ve dnech 14. až 16. 4. 2023 již třetí kurz WORLD BOCCIA COACH LEVEL 1. 

Garantem pro obecnou část studia byla PhDr. Klára Daďová, Ph.D. z katedry zdravotní tělesné výchovy a tělovýchovného lékařství, speciální část vedla mezinárodní lektorka WorldBoccia – Michaela Řiháčková.

Kurzu se zúčastnilo 12 slovenských  a 2 čeští trenéři a mezi nimi i 4 sportovci.

V České republice jsme organizovali WorldBoccia trenérský kurz v letech 2019, 2022 a 2023 a v posledních dvou letech byly kurzy spojeny s Univerzitou Karlovou. Kombinace přinesla všeobecné znalosti o komplexním přehledu anatomie a kineziologie, fyziologie zátěže, sportovním tréninku, kompenzačních strategiích, první pomoci a dalších.

Kurz WordldBoccia Coach Level 1 poskytuje širokou škálu znalostí o základních principech koučingu a technické oblasti sportu boccia. Hlavním cílem je podpora kreativity a a rozvoj  kompetentních a sebevědomých trenérů.

Trenérské kurzy se v minulosti konaly v České republice (2019, 2022, 2023), Jižní Africe (2019), Rwandě (2023) a Izraeli (2023). Pro tento rok jsou plánovány další trenérské kurzy v Rakousku, Chile a Egyptě.