TRENÉRSKÉ WORKSHOPY 2020

Tento rok se trenérům a ostatním příznivcům paralympijského sportu boccia otevřela možnost absolvovat tři trenérské webináře Mezinárodní federace sportu boccia BISFed. Tato zajímavá interaktivní online školení byla dostupná prostřednictvím národních členských organizací zdarma.

První webinář se konal začátkem října a byl zaměřen na klasifikaci sportovce a definici sportovních tříd a statusů. Vedla jej hlavní klasifikátorka BISFed Elsa Matthee a Dawn Ibrahim, členka BISFed klasifikačního výboru.

Záznam klasifikačního webináře BISFed je možný shlédnout na YouTube BISFed kanálu či na naší stránce o klasifikaci sportovce.

Druhý webinář se konal v druhé polovině října a jeho cílem bylo pomoci trenérům porozumět a reflektovat jejich způsob koučování a také ukázat způsoby, které by mohli použít k sebereflexi v budoucnu. Lektorkou druhého BISFed webináře byla Victoria Clark, konsultantka a lektorka akreditovaných trnérských školení ve Velké Británii.

Záznam z BISFed webináře Sebereflexe koučinku je již ve finální fázi zpracování a brzy bude umístěn na YouTube i na náš web.

Třetí a poslední webinář tohoto roku se konal v polovině listopadu a pojednával o správné technice rozcvičování sportovců. Cílem tohoto posledního workshopu bylo seznámit účastníky s několika základními protahovacími technikami rozehřátí a nabuzení svalstva před sportovním výkonem. Lektorkou webináře o rozcvičování byla fyzioterapeutka Anita Mária Lazslo z Maďarska.

Záznam z posledního webináře BISFed tohoto roku je také ve fázi zpracování a po zveřejnění jej opět umístíme i na náš web.

Na přípravě a průběhu BISFed webinářů se podílela Michaela Řiháčková, která působý již čtvrtým rokem v BISFed výboru rozvoje sportu boccia a vede podskupinu výboru o zdrojích a komunikaci.

Děkujeme všem českým trenérům, kteří se webinářů účastnili.