AKTUÁLNĚ Z BISFED

Dnes, 5.5.2021, proběhl mítink výkonného výboru Mezinárodní federace sportu boccia BISFed se zástupci členských organizací.

BISFed objasnil jak postupuje vyjednávání kvalifikace na LPH Paříž 2024, přičemž by kvalifikační období mělo začít od ledna 2022. Není však ještě jasné, zda mistrovství regionů budou organizována ještě letos.

Ohledně nového licencování míčů padlo směrem k BISFed otázek hned několik. Prezident David Hadfield zdůraznil, že proces zahájili již v roce 2016, za účelem fair play  přístupu  všech hráčů ke stejnému sportovnímu vybavení. Za naši organizaci jsme využili maximální množství otázek a zeptali se, zda budou výrobci používat jednotnou technologii k tisku BISFed loga na míče. A to vzhledem k tomu, že v současné době používají výrobci vlastní technologii k zobrazení vlastního loga, přičemž některé z nich  po měsíci běžného tréninku mizí. Prezident BISFed, David Hadfield, odpověděl, že vše se řeší s výrobci míčů. Dálší otázka, kterou jsme položili, zněla jak dle BISFed, vytištění loga na míč, zajistí další případnou manipulaci s míčem a zda budou do nových pravidel přidány technické parametry. Na naše a další podobné otázky bylo odpovězeno, že na všem se pracuje, v této fázi převážně komunikací s výrobci.

BISFed zveřejnil informaci o nově vzniklé skupině zástupců sportovců, přičemž do této skupiny byli vybráni sportovci, kteří jsou momentálně v dalších výborech BISFed. Oficiální výbor sportovců se bude volit na Mistrovství světa 2022.

BISFed dále zveřejnil přípravu kurzu pro národní rozhodčí prostřednictvím on-line modulů. Národní rozhodčí by mohli mít možnost jej absolvovat již začátkem příštího roku prostřednictvím národních členských organizací. Bez tohoto kurzu se rozhodčí nebudou moci účastnit turnajů mezinárodních turnajů pod záštitou BISFed. Kurz zařadíme do národního kvalifikačního systému rozhodčích, na kterém aktuálně pracujeme.

Dále BISFed pozval všechny na trenérské webináře v roce 2021. Bude jich pro letošek hned 8 a za Českou republiku se na jejich konání podílíme jak přímou prezentací, tak jejich přípravou.